Blog

VASALATOK, PÁNTOK, RÖGZÍTŐCSAVAR - OSB KIEGÉSZÍTŐK

2020.09.03 13:58

Az OSB lapok előnyeiről már sokat írtunk. Több olyan projektet is bemutattunk, amelyik egyszerűen összeállítható, tartós és szórakoztató megoldást kínált ezeknek az alapanyagoknak a segítségével. Ezúttal nézzük meg azt, hogy milyen rögzítőcsavarok léteznek, illetve milyen kiegészítőkkel, pántokkal, vasalatokkal dolgozhatunk.

Hogyan kell az OSB lapokat rögzíteni?

 

Az OSB lapoknak, cementkötésű lapoknak és rétegelt lemezeknek a rögzítéskor két fontos tulajdondságuk van. Tudnunk kell, milyen sűrűn kell alátámasztani a lemezt, illetve milyen a lemez önsúlya. Előbbi adatra főleg a vízszintesen rögzített lemezek, például a járható padlásszigetelés esetén van szükség. A második adatra akkor, ha függőleges felületen dolgozunk. 

 

A lemezek rögzítésére rengeteg képlet létezik. Kiszámolható, hogy milyen terhelés esik egy lemezre, ha járnak rajta, és kikalkulálható a csavarok teherbíró képessége is. Háztartási körülmények között azonban kevés szükség van a fizikára és a matematikára. Ilyenkor szerencsére nyugodtan dolgozhatunk ökölszabályok alapján. Két fontos szabályt érdemes betartani:

 

  • Válasszunk olyan széles csavart, amelyik biztonságosan tart, de nem roncsolja a lemezt feleslegesen! Ne fúrjunk túl közel a lapok széleihez!
  • Igazítsuk az alátámasztást, párnafázást a gyártó előírásaihoz és a terheléshez. Érdemes egy kicsit túlkalkulálni, de nem kell erősen felülszámítani és túlzásokba esni. 

 

Milyen kiegészítőket használhatunk?

 

Az egyik legfontosabb kiegészítő a derékszögű rögzítővasalat. Ennek a segítségével derékszögben rögzíthetjük a lemezt anélkül, hogy valamelyik lemeznek az élét kelljen megfúrni. A rögzítő fémalkatrész egyszerre feszíti össze a szerkezet elemeit és támasztja meg azokat. Masszív, pontosan illeszthető struktúrát hozhatunk össze a segítségével.

 

A sík szeglemezek hasonló funkciót töltenek be. Ezek segítségével egymás mellett, egy síkban lehet rögzíteni a lemezeket. Ezeknek a vasalatoknak a használata főleg függőleges szerkezeteknél vagy nagy terhelésnek kitett helyeknél, például kültéri játékoknál, járható szigeteléseknél lehet fontos. 

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás 
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás 
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.