Blog

VASALATOK, PÁNTOK, RÖGZÍTŐCSAVAR - OSB KIEGÉSZÍTŐK

2020.09.03 13:58

Az OSB lapok előnyeiről már sokat írtunk. Több olyan projektet is bemutattunk, amelyik egyszerűen összeállítható, tartós és szórakoztató megoldást kínált ezeknek az alapanyagoknak a segítségével. Ezúttal nézzük meg azt, hogy milyen rögzítőcsavarok léteznek, illetve milyen kiegészítőkkel, pántokkal, vasalatokkal dolgozhatunk.

Hogyan kell az OSB lapokat rögzíteni?

 

Az OSB lapoknak, cementkötésű lapoknak és rétegelt lemezeknek a rögzítéskor két fontos tulajdondságuk van. Tudnunk kell, milyen sűrűn kell alátámasztani a lemezt, illetve milyen a lemez önsúlya. Előbbi adatra főleg a vízszintesen rögzített lemezek, például a járható padlásszigetelés esetén van szükség. A második adatra akkor, ha függőleges felületen dolgozunk. 

 

A lemezek rögzítésére rengeteg képlet létezik. Kiszámolható, hogy milyen terhelés esik egy lemezre, ha járnak rajta, és kikalkulálható a csavarok teherbíró képessége is. Háztartási körülmények között azonban kevés szükség van a fizikára és a matematikára. Ilyenkor szerencsére nyugodtan dolgozhatunk ökölszabályok alapján. Két fontos szabályt érdemes betartani:

 

  • Válasszunk olyan széles csavart, amelyik biztonságosan tart, de nem roncsolja a lemezt feleslegesen! Ne fúrjunk túl közel a lapok széleihez!
  • Igazítsuk az alátámasztást, párnafázást a gyártó előírásaihoz és a terheléshez. Érdemes egy kicsit túlkalkulálni, de nem kell erősen felülszámítani és túlzásokba esni. 

 

Milyen kiegészítőket használhatunk?

 

Az egyik legfontosabb kiegészítő a derékszögű rögzítővasalat. Ennek a segítségével derékszögben rögzíthetjük a lemezt anélkül, hogy valamelyik lemeznek az élét kelljen megfúrni. A rögzítő fémalkatrész egyszerre feszíti össze a szerkezet elemeit és támasztja meg azokat. Masszív, pontosan illeszthető struktúrát hozhatunk össze a segítségével.

 

A sík szeglemezek hasonló funkciót töltenek be. Ezek segítségével egymás mellett, egy síkban lehet rögzíteni a lemezeket. Ezeknek a vasalatoknak a használata főleg függőleges szerkezeteknél vagy nagy terhelésnek kitett helyeknél, például kültéri játékoknál, járható szigeteléseknél lehet fontos. 

Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://tetofutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ : https://tetofutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay