Blog

ISMERJE MEG A CSAVAROK JELLEGZETESSÉGEIT, ÉS VÁLASSZA AZ ÖN SZÁMÁRA IDEÁLISAT

2020.09.03 13:51

Vannak olyan apró elemek, amelyek mind barkácsoláshoz, mind építkezéshez, mind pedig egy-egy egyszerűbb feladat ellátásához nélkülözhetetlenek. Ilyen kicsiny kiegészítők a csavarok is, amelyeket a házában található szinte minden egyes bútordarab tartalmazhat. Annyira hozzászokhatott a csavarok meglétéhez, hogy szinte már elképzelhetetlen lenne nélkülük a szerelés, a barkácsolás vagy egy-egy elemnek az összeillesztése. A csavarokat azonban nem csak kötőelemként érdemes használni, hanem gépek működtetésére és az erő sokszorozására egyaránt.

Első ránézésre a csavarok nagyon is egyformának tűnhetnek egy laikus számára, mindaddig, amíg nem tudja megkülönböztetni őket az alapvető jellegzetességek alapján. Azonban kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani a munka során a megfelelő paraméterekkel rendelkező csavar kiválasztására, mivel sok minden múlhat a választáson. Minden egyes munkafolyamatnak megvan a hozzá illő csavarja, amelyet leginkább a megmunkálandó felület fog meghatározni.

 

A csavarok között különbséget tehet a hosszuk, a méretük, az átmérőjük, a menetük és a csavarfej típusa alapján egyaránt.

 

A csavar méretét a rajtuk található számok alapján a legegyszerűbb meghatározni. A szám a fej átmérőjét mutatja, valamint a teljes csavarmenet hosszáról is nyújthat fontos információkat. A csavar hosszúsága azért lényeges, mivel ez az adat szemlélteti, hogy milyen mélységben képes az eszköz összekötni a két felületet.

 

Mindemellett a csavar fején található szám a csavar szakítószilárságáról és teherbírásáról is nyújthat további információkat, amely azt sejteti, hogy mégis mekkora az a súly, amelyet a csavar rögzíteni képes, mi az a tömeg, amely alatt még nem szakad meg vagy törik el. 

 

Csavarfejek jellegzetességei

 

A csavarfej típusa szerint válogathat hatlapfejű, süllyesztettfejű, D fejű, hengeresfejű vagy akár fej nélküli csavarok közül. Továbbá megtalálhatja még a piacon a szemes, a gyűrűs csavarok egyes típusait, valamint specifikus csavarokat is, mint a kapupánt vagy mosdórögzítő csavart vagy a különböző biztonsági csavarokat.

 

A legnépszerűbb és legtöbbek által használt csavarfej a hatlapfejű csavar, amit fához és lemezhez egyaránt egyszerűen lehet használni. Ehhez legtöbb esetben egy anya is tartozik, amely a másik oldalról rögzíti egymáshoz az összekapcsolni kívánt felületeket. Amennyiben csak egy oldalról lehet megközelíteni az anyagot, akkor anya nélkül szükséges megoldani a szerelést. 

 

Csavarmenet és az anyag egyedisége

 

Létezik úgynevezett hernyócsavar is, amely nem rendelkezik fejjel, így olyan, mint egy menetekkel ellátott henger. A csavar ezen típusa olyan felületeken jelenthet tökéletes megoldást, amelyek használat közben mozgásba kerülnek - mint például az ajtókilincs szerkezete is. A csavarmenet alakja alapján választhat a lapos-, trapéz-, éles-, zsinór- vagy fűrészmenettel rendelkező csavarok közül egyaránt. 

 

Mindez a felhasználásának módjától és végső céljától függ leginkább. A csavarok anyaga lehet rozsdamentes acél, saválló acél, alumínium, réz, de akár ellenálló műanyag is. Anyaguk felel a szakítószilárdságukért és teherbírásukért.


Amennyiben szeretne többet megtudni a csavarok adta lehetőségekről, fajtájuk különbözőségéről és felhasználásukról, akkor nézzen körül weboldalunkon, ahol minden kérdésére választ találhat. 

Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://tetofutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ : https://tetofutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay