Blog

ISMERJE MEG A CSAVAROK JELLEGZETESSÉGEIT, ÉS VÁLASSZA AZ ÖN SZÁMÁRA IDEÁLISAT

2020.09.03 13:51

Vannak olyan apró elemek, amelyek mind barkácsoláshoz, mind építkezéshez, mind pedig egy-egy egyszerűbb feladat ellátásához nélkülözhetetlenek. Ilyen kicsiny kiegészítők a csavarok is, amelyeket a házában található szinte minden egyes bútordarab tartalmazhat. Annyira hozzászokhatott a csavarok meglétéhez, hogy szinte már elképzelhetetlen lenne nélkülük a szerelés, a barkácsolás vagy egy-egy elemnek az összeillesztése. A csavarokat azonban nem csak kötőelemként érdemes használni, hanem gépek működtetésére és az erő sokszorozására egyaránt.

Első ránézésre a csavarok nagyon is egyformának tűnhetnek egy laikus számára, mindaddig, amíg nem tudja megkülönböztetni őket az alapvető jellegzetességek alapján. Azonban kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani a munka során a megfelelő paraméterekkel rendelkező csavar kiválasztására, mivel sok minden múlhat a választáson. Minden egyes munkafolyamatnak megvan a hozzá illő csavarja, amelyet leginkább a megmunkálandó felület fog meghatározni.

 

A csavarok között különbséget tehet a hosszuk, a méretük, az átmérőjük, a menetük és a csavarfej típusa alapján egyaránt.

 

A csavar méretét a rajtuk található számok alapján a legegyszerűbb meghatározni. A szám a fej átmérőjét mutatja, valamint a teljes csavarmenet hosszáról is nyújthat fontos információkat. A csavar hosszúsága azért lényeges, mivel ez az adat szemlélteti, hogy milyen mélységben képes az eszköz összekötni a két felületet.

 

Mindemellett a csavar fején található szám a csavar szakítószilárságáról és teherbírásáról is nyújthat további információkat, amely azt sejteti, hogy mégis mekkora az a súly, amelyet a csavar rögzíteni képes, mi az a tömeg, amely alatt még nem szakad meg vagy törik el. 

 

Csavarfejek jellegzetességei

 

A csavarfej típusa szerint válogathat hatlapfejű, süllyesztettfejű, D fejű, hengeresfejű vagy akár fej nélküli csavarok közül. Továbbá megtalálhatja még a piacon a szemes, a gyűrűs csavarok egyes típusait, valamint specifikus csavarokat is, mint a kapupánt vagy mosdórögzítő csavart vagy a különböző biztonsági csavarokat.

 

A legnépszerűbb és legtöbbek által használt csavarfej a hatlapfejű csavar, amit fához és lemezhez egyaránt egyszerűen lehet használni. Ehhez legtöbb esetben egy anya is tartozik, amely a másik oldalról rögzíti egymáshoz az összekapcsolni kívánt felületeket. Amennyiben csak egy oldalról lehet megközelíteni az anyagot, akkor anya nélkül szükséges megoldani a szerelést. 

 

Csavarmenet és az anyag egyedisége

 

Létezik úgynevezett hernyócsavar is, amely nem rendelkezik fejjel, így olyan, mint egy menetekkel ellátott henger. A csavar ezen típusa olyan felületeken jelenthet tökéletes megoldást, amelyek használat közben mozgásba kerülnek - mint például az ajtókilincs szerkezete is. A csavarmenet alakja alapján választhat a lapos-, trapéz-, éles-, zsinór- vagy fűrészmenettel rendelkező csavarok közül egyaránt. 

 

Mindez a felhasználásának módjától és végső céljától függ leginkább. A csavarok anyaga lehet rozsdamentes acél, saválló acél, alumínium, réz, de akár ellenálló műanyag is. Anyaguk felel a szakítószilárdságukért és teherbírásukért.


Amennyiben szeretne többet megtudni a csavarok adta lehetőségekről, fajtájuk különbözőségéről és felhasználásukról, akkor nézzen körül weboldalunkon, ahol minden kérdésére választ találhat. 

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás 
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás 
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.