Blog

Mit lehet tudni az önfúró lemezcsavarról?

2019.10.08 14:27

Mai blogbejegyzésünkben kicsit bővebben részletezzük azt, hogy mit lehet tudni az önfúró lemezcsavarról. Mivel olyan emberek is olvassák cikkeinket, akiknek nem sok ismeretük van a faanyagokról, a faanyagokhoz felhasználható eszközökről, alkatrészekről, így nekik szeretnénk most segíteni.

A lemezcsavarokról általában annyit lehet elsőre tudni, hogy a szakáruházakban minden formában, méretben és többféle anyagban lehet kapni. Vannak olyan termékek, amelyeket azonnal kézhez vehetik a vásárlók, míg más, speciális igényre megrendelt lemezcsavarok esetében várni kell a gyártásra. Felmerül a kérdés ezek után, hogy miért is lehet fontos egy önfúró lemezcsavar, ha OSB lemezzel dolgozunk?

Mit lehet tudni az önfúró lemezcsavarról?

Az önfúró csavarok olyan többfunkciós kötőelemek, melyek egy munkamenettel maguk fúrják ki a menetet, majd rögzítenek forgácsolás nélkül. Azért hasznos eszköz, ha faipari anyagokról van szó, mert egy előre elkészített furatba lehet belecsavarozni úgy, hogy közben maga vájja ki a menetét, mindezt pedig forgácsképződés nélkül. 

A faipari anyag furata mindig a teherhordó lemez vastagságának függvénye. Tehát legyen szó modern burkolati rendszerről vagy kevésbé impozáns, de gyakorlatias burkolati elemről (pl.: forgácslap), érdemes az önfúró lemezcsavarral dolgozni a jó minőségű munka érdekében.

Hogyan működnek?

Az önfúró csavar elnevezés senkit ne tévesszen meg, mert minden esetben szükség van előfúrásra, ha azt tervezzük, hogy ezen csavarokat használjuk egy projekthez. Lehet ez egy kerti kuckó építése felnőttek részére, továbbá egy egyszerű zsaluzáshoz is érdemesebb önfúró lemezcsavarokat használni, mint mondjuk a hagyományosnak számító szögeket.

Tehát a faipari anyagban a furat gyártásához kelleni fog egy fúró, mint célszerszám. A csavarok bejuttatásához viszont elegendő már csak a csavarbehajtó gép. A szakszerű kivitelezéshez jól meg kell választani az előfurat átmérőjét. A szerelési hibák megelőzéséhez pedig érdemes a csavarbehajtó gépet használni, de ügyeljünk arra, hogy a mélységhatároló beállítást helyesen végezzük el.

Milyen előnyökkel jár, ha önfúró lemezcsavarokat használunk?

  • Használatuk csökkenti a szerelési időt.
  • Helyes használatukkal, precíz betekerésükkel stabilabb építményeket lehet létrehozni.
  • Abban az esetben, ha alacsony az indítónyomaték a csavar betekeréséhez, akkor is hatékony lesz a menetformázás.
  • Az önfúró lemezcsavarokhoz lehet olyan vízzáró alátétet vásárolni, mely biztosítja a csavar menetének vízállóságát.
  • Alapanyaga többféle lehet, így mindenki megtalálhatja az árban, minőségben legkedvezőbbet (alumínium, acél, horganyzott acél, korrózióálló nemesacél).
  • Bármilyen faszerkezetre széleskörűen alkalmazható az önfúró lemezcsavar.
  • A kínálatunkban kapható platócsavar és forgácslapcsavar különböző kiszerelésben, különféle vastagságokban.

Mindent összevetve az önfúró lemezcsavar egy olyan biztonságos kötőelem, amit kompromisszumok nélkül érdemes kipróbálni bármiféle olyan munkánál, ahol például teherautó platót kell rögzíteni, vagy forgácsolt lemezes termékekből szeretnének kész, használható építményt létrehozni.


Kérdések esetén bátran keressék a témában munkatársainkat, akár személyesen telephelyeinken, akár elérhetőségeink bármelyikén.

Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://tetofutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ : https://tetofutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay